Recept

  • 1 liter mjölk 3%
  • 2 dl mannagryn
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk smör
  • 3 ägg + 1 ägg att pensla med
  • florsocker och kanel

  • 1. Sätt igång ugnen på 175 grader.

    2. Häll 2,5 dl mjölk, mannagryn, strösocker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Vispa ihop till en smet.

    3. Värm resten av mjölken under omrörning i en kastrull. Ta av den från plattan precis när det kokar upp. Rör ner den varma mjölken i mannagrynssmeten. Rör hela tiden. Häll sedan tillbaka i kastrullen och värm långsamt upp smeten under omrörning tills den börjar bli riktigt tjock. Det tar ca 10 minuter.

    4. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt svalna en liten stund.

    5. Smörj en form med löstagbar kant. Vispa upp ett ägg och pensla kakan. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. 

    6. Låt svalna och ställ den gärna kallt.

    Pudra över florsocker och kanel vid servering.


    Mer från bloggen


    aug 13, 2018

    äppelkladdkaka

    jun 19, 2018

    jordgubbssorbet