Recept

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl grädde
  • 25 g jäst
  • ca 7 dl vetemjöl
  • pärlsocker och äggvita till garnering

  • 1. Sätt igång ugnen på 225 grader.

    2. Blanda smöret och det mesta av grädden. Lös jästen i resten av grädden och rör ner i smörblandningen.

    3. Arbeta i mjöl till en smidig deg. Rulla ut till lillfingertjocka längder. Dela dem i ca 10 cm långa bitar.

    4. Forma till ringar. Pensla med pärlsocker och doppa i pärlsocker. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    5. Låt jäsa 10 minuter och grädda sedan mitt i ugnen ca 10 minuter tills kakorna fått aningen färg. 

    6. Låt kakorna svalna på galler så kommer fukten att ångas bort och de blir spröda.


    Mer från bloggen


    jun 26, 2018

    vit kladdkaka

    sep 29, 2021

    pistagebullar

    jun 2, 2022

    körsbärsbrownies

    nov 17, 2020

    roséglögg