Recept

  • 150 g smör
  • 1,5 dl kakao
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g hackad vit choklad +. 20 g att ha ovanpå
  • 1 dl körsbär i smeten + 1 dl ovanpå , urkärnade

  • 1. Sätt ugnen på 160 grader

    2. Lägg ett bakplåtspapper i en form 20x20 cm.

    3. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner strösocker, kakao, salt, och vaniljsocker och rör om till en smet. Rör försiktigt ner ett ägg i taget. Vänd ner vetemjöl, 1 dl körsbär och 50 g hackad vit choklad och blanda till en slät smet.

    4. Bred ut smeten i formen. Ha på 1 dl körsbär och strö över ca 20 g vit choklad.

    5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.

    6. Låt kakan svalna i formen. Förvara kakan i kylen.