Recept

  • 0,5 dl hela kaffebönor
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad, hackad
  • 4 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

  • 1. Sätt ugnen på 225 grader.

    2. Mortla kaffebönorna fint.

    3. Smält smöret och ta det av värmen, blanda ner chokladen och rör tills chokladen har smält.

    4. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke och vänd ner choklad- och smörblandningen. Blanda bakpulvret med mjölet och sikta ner i smeten, vänd till sist ner de mortlade kaffebönor.

    5. Smöra en form med löstagbar kant och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 15-18 minuter beroende på hur kladdig du vill ha dem. 


    Mer från bloggen


    apr 3, 2018

    shrimp saganaki