Recept

  • 200 g vit choklad
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
  • 3,5 dl vetemjöl
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk citronsaft1 dl färska blåbär
  • 1 dl färska blåbär

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.
     
    2. Smörj en rund form men löstagbar botten.
     
    3. Hacka chokladen.
     
    4. Smält smöret och låt det svalna något.
     
    5. Vispa ägget och vaniljsockret lite lätt. Blanda ner den kondenserade mjölken, mjölet, citronskal, citronsaft och sist choklad- och smörblandningen. Vispa till en slät smet.
     
    6. Häll i formen och tryck ner blåbären i smeten. Grädda ca 20 minuter.
     
    Låt svalna och pudra sedan över lite florsocker. Servera med grädde och ev lite mer blåbär.