Recept

  • Kladdkaka
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 150 g smör
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 paket Oreo kex choklad
  • smör till formen
  • Chokladtryffel
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 75 g rumsvarmt smör
  • Grädde att servera till

  • Kladdkaka

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Lägg ett bakplåtspapper i botten en form med löstagbar kant. Smörj kanten.

    3. Vispa ägg och socker lite lätt för hand.

    4. Smält smöret. Dra kastrullen av värmen och rör i kakao, vaniljsocker, ägg, vetemjöl och äggblandningen.

    5. Krossa alla utom 5 kakor och blanda i smeten. Spara de andra 5 till garnering.

    6. Häll upp smeten i formen och grädda 15 minuter. Låt svalna.

    Chokladtryffel:

    1. Hacka mjölkchoklad och mörk choklad och lägg i en skål.

    2. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör till en slät smet.

    3. Mixa i smöret i chokladblandningen lite i taget. Bred den sedan över kakan. 

    4. Krossa kakorna och lägg ovanpå chokladtryffeln. Låt stelna.

     

    Pudra över lite kakao och servera med vispad grädde och valfria bär.