Recept

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl ekologisk ljus sirap
  • 4 msk glukossirap
  • 4 dl ljust muscovadorörsocker
  • 50 gram smör
  • 100 gram hackad vit choklad
  • 1 dl hackad sötmandel

  • Blanda vispgrädde, ljus sirap, glukossirap och ljust muscovadorörsocker i en kastrull. Och låt koka

    på medelvärme till 120 grader.

     

    Ha i den hackade chokladen, smör och mandel och rör om. Häll i en form klädd med bakplåtspapper.

     

    Ställ svalt tills den har stelnat och skär den sedan i bitar.

     

    Det ljusa muscovadorörsockret påminner lite om smörkola i smaken och blir otroligt gott att göra fudge på. Glykossirap är inte lika söt som vanlig sirap och gör så att inte fudgen blir grynig.


    Mer från bloggen


    nov 18, 2018

    julmojito

    apr 3, 2018

    shrimp saganaki