Recept

  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, 37 grader
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 9 dl vetemjöl
  • 1 liten burk majs, 160 g
  • 1 liten rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl riven parmesanost
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 2 msk smör
  • flingsalt och svartpeppar
  • olivolja att pensla bakplåtspappret och ringla över

  • 1. Smula jästen i en bunke, ha i vattnet och rör tills jästen har löst sig. Blanda i olivolja, honung, salt och mjöl lite i taget under omrörning tills du fått en smidig deg.

    2. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.

    3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och pensla pappret med olivolja.

    4. Skiva löken och hacka vitlöken. Fräs majs, lök, vitlök och paprikapulver i smöret på medelvärme till löken är mjuk. Låt svalna.

    5. Tryck ut den jästa degen på pappret och låt jästa 20 minuter.

    6. Ha på majsblandningen och parmesanost på brödet. Ringla över lite olivolja och strö över salt och peppar. Grädda i ca 20-25 minuter.