1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Börja med marängbottnarna. Dela äggen, lägg vitorna i en bunke och gulorna i en annan. Vispa äggvitorna hårda och tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast och glansig maräng. Ha i rispuffarna.
3. Bred ut marängen i 3 st lika stora cirklar, ca 15 cm.
4. Grädda marängbottnarna i ca 50 minuter. Stäng av värmen och låt de svalna i ugnen i ca 1 timme.
Chokladfyllning:
5. Vispa ihop äggulorna med grädden och sjud under vispning över ett vattenbad tills det tjocknat något. Ha i den chokladen och rör tills chokladen smält.
6. Tillsätt smöret i bitar och rör tills det smält i chokladkrämen. Ställ åt sidan så länge.
8. Vispa grädde och vaniljsocker.
9. Lägg ihop tårtan med chokladkräm och grädde på varje lager. Ev även färska jordgubbar eller hallon.