Recept

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl kakao
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 200 g mjölkchoklad
  • ev vispgrädde och jordgubbar till dekoration

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Klä en form 20x20 cm med bakplåtspapper. 

    3. Smält smöret i en kastrull och ha i socker, kakao, salt, vaniljsocker och rör om. Knäck ner äggen ett i taget och rör om.

    4. Rör till sist ner mjölet och blanda till en jämn smet. 

    5. Hacka chokladen och rör ner den i smeten.

    5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

    Låt svalan i formen. Skär i rutor, dekorera med vispgrädde och jordgubbar.


    Mer från bloggen


    apr 9, 2018

    gin & tonicglass

    feb 10, 2020

    shrimp saganaki (1)