4

Recept

  • 500 g oxfilé
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 dl rött vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 tsk timjan
  • 1,5 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • salt
  • peppar
  • smör
  • parmesan
  • färsk timjan
  • 500 g valfri pasta

  • 1. Skölj och dela champinjonerna i fyra delar. Lägg dem i en stekpanna och ha på en skvätt vatten. Låt dem koka ur ordentligt. När vattnet dunstat bort, tillsätt en klick smör och stek dem gyllene. Krydda med salt och peppar. Ta upp dem ur stekpannan.

    2. Stek lök och vitlök i 1 msk smör tills den är mjuk. Lyft ur löken ur stekpannan.

    3. Skär oxfilén i mindre bitar ca 1x2 cm. Stek dem på hög värme till de fått färg. Lyft ur dem ur stekpannan. De ska inte var genomstekta.

    4. Häll i vinet i stekpannan och koka ur smakerna. Tillsätt grädde, kalvfond, timjan, soja och låt sjuda tills hälften kvarstår och du har en krämig sås. 

    5. Tillsätt svamp, lök och kött. Låt sjuda tillsammans ett par minuter. Smaka av med salt och pappar.

    6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

    Servera med pasta, parmesan och färsk timjan.