8

Recept

  • 500 g ricotta
  • 2,5 dl strösocker
  • 5 msk mjöl
  • 150 g mörk choklad, grovhackad
  • 4 ägg
  • 1 apelsin, skalet rivet
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • bär till dekoration

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader

    2. Dela äggen. Vispa äggvitor och salt i en skål till ett fast skum.

    3. Vispa äggulor och socker till en luftig vit smet i en annan skål. Blanda ner mjöl, ricotta, choklad, apelsinskal och vaniljsocker. Vänd till sist ner äggvitorna i smeten.

    4. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform. Smörj kanterna och häll i smeten.

    5. Baka kakan i ca 50 minuter.


    Mer från bloggen


    jan 14, 2019

    skaldjurspasta

    maj 26, 2019

    baileysglass