Recept

  • 150 g smör
  • 100 g vit choklad hackad att ha i kakan och 50 g riven ovanpå
  • 0,5 g saffran
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3. ägg
  • 1 clementin, rivet skal
  • smör och kokos till formen
  • Till clementingrädden
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 clementin, rivet skal
  • 50 g vit choklad, riven
  • granatäpplekärnor

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Stäng av värmen och ha i 100 g hackad vit choklad och rör. Ta kastrullen från plattan när allt är smält.

    3. Tillsätt saffran och blanda ihop. Rör ner strösocker, vetemjöl, salt, ägg och clementinskal och rör ihop till en slät smet.

    4. Smörj en springform med lite smör och "bröa" den med kokos. Häll smeten i formen och riv över 50 g vit choklad. Grädda kakan i cirka 20 minuter.

    5. Vipsa grädden och blanda med vit choklad och clementinskal.