Recept

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 paket saffran 0,5 g
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl vispgrädde
  • kärnor från 1 granatäpple
  • 50 g vit choklad
  • ev färsk rosmarin till dekoration

  • 1. Sätt ugnen på¨225 grader. 

    2. Vispa ägg, socker och saffran pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Bred ut smeten i en långpanna 30x40 klädd med bakplåtspapper. 

    3. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter. 

    4. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort bakplåtspappret och låt kallna.

    5. Riv chokladen och vispa grädden. Ta undan ca 2 dl grädde som skall användas att dekorera med. Blanda i chokladen i resterande grädde och ha i granatäppelkärnor och rör runt.

    6. Bred ut gräddblandningen på rulltårtan och rulla ihop. Dekorera med grädde ovanpå. Ev lite granatäpplekärnor och rosmarinkvistar. 

     


    Mer från bloggen


    nov 29, 2022

    punchpralinsnitt