Recept

  • 150 g smör
  • 1 burk karamelliserad mjölk (eller dulce de leche)
  • 1,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 tsk flingsalt
  • 50 g vit choklad
  • 50 g mjölkchoklad
  • 50 g mörk choklad

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.
     
    2. Smält smöret och låt svalna något.
     
    3. Klä botten på en springform och smöra och mjöla kanterna.
     
    4. Rör ner den karamelliserade mjölken, strösocker, salt och vetemjöl i det smälta smöret, rör till en jämn smet.
     
    5. Tillsätt ett ägg i taget och rör ordentligt mellan varje.
     
    6. Rör till en jämn smet och häll i formen. grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
     
    7. Smält chokladen och ringla över när kakan är kall.