Recept

  • 300 g jordgubbar
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl råsocker
  • 150 g smör, kallt skuret i bitar
  • 100 g vit choklad, hackad
  • vaniljglass till servering

  • 1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Dela jordgubbarna i halvor och lägg dem i en pajform.

    3. Nyp ihop havregrynen, mjöl, råsocker och smör till en smulig massa. Blanda i chokladen. 

    4. Fördela smulorna över jordgubbarna i formen.

    5. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter till pajen blivit gyllene och känns genomgräddad. 

    Servera pajen ljummen med vaniljglass.


    Mer från bloggen


    dec 16, 2018

    skurna pepparkakor

    jan 23, 2018

    citronglass

    dec 3, 2018

    saffranspannacotta