KlingsKitchen
KlingsKitchen
Hem
Kategorier
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
Om mig
Kontakta mig
KlingsKitchen
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
aug 13, 2018
Äppelkladdkaka
Kladdkakor
Äppelkladdkaka
Utskriven hos Klingskitchen
Recept
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
200 g smält smör
3 3/4 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
100 g finhackad vit choklad
3 tsk kanel
3 äpplen
Kanelgrädde
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta varma smöret.
2. Tillsätt mjöl, kanel, vaniljsocker och hackad choklad och blanda ihop till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda mitt i ugnen i 25-35 minuter beroende hur kladdig du vill ha den.
Kanelgrädde
Vispa först grädden och ha sedan i crème fraichen, florsocker, vaniljsocker och kanel och vispa en liten stund till.
Taggar
klingskitchen
/
kladdkaka
/
äppelkladdkaka
/
höstbaka
/
Mer från bloggen
jan 23, 2018
mulled wine med björnbär
sep 9, 2018
äppelpaj mojito
apr 23, 2019
rabarberpaj på brynt smör (1)
aug 8, 2021
ricottapannkakor med hallon och blåbär