6-8

Recept

  • Bottnar
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl rispuffar(typ Vårgårda)
  • Chokladkräm
  • 3 äggulor
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 100 g mörk choklad, 70 %, hackad
  • 50 g smör
  • Till dekoration
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ev färska bär

  • 1. Sätt ugnen på 150 grader.

    2. Börja med marängbottnarna. Dela äggen, lägg vitorna i en bunke och gulorna i en annan. Vispa äggvitorna hårda och tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast och glansig maräng. Ha i rispuffarna.

    3. Bred ut marängen i 3 st lika stora cirklar, ca 15 cm. 

    4. Grädda marängbottnarna i ca 50 minuter. Stäng av värmen och låt de svalna i ugnen i ca 1 timme.

    Chokladfyllning: 

    5. Vispa ihop äggulorna med grädden och sjud under vispning över ett vattenbad tills det tjocknat något. Ha i den chokladen och rör tills chokladen smält.

    6. Tillsätt smöret i bitar och rör tills det smält i chokladkrämen. Ställ åt sidan så länge. 

    8. Vispa grädde och vaniljsocker.

    9. Lägg ihop tårtan med chokladkräm och grädde på varje lager. Ev även färska jordgubbar eller hallon. 


    Mer från bloggen


    maj 30, 2018

    flädersaft

    nov 21, 2020

    räkspett