6

Recept

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 st gelantinblad
  • 250 g rabarber
  • 250 g färska jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • saft och skal från 1/2 citron

  • 1. Lägg gelatinet i blöt. 

    2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och socker. Låt koka upp och rör om. Låt puttra 2-5 minuter. 

    3. Ta kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen. Lägg gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att det löser sig.

    4. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen minst 2 timmar.

    5. Kompott: Skär rabarber och jordgubbar i bitar och lägg i en kastrull. Häll på vatten, socker, citronskal och citronsaft. Koka ihop till en kompott ca 7 minuter. Låt svalna.

    Häll lite kompott ovanpå vaniljpannacottan och servera.