KlingsKitchen
KlingsKitchen
Hem
Kategorier
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
Om mig
Kontakta mig
KlingsKitchen
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
dec 11, 2018
Polkagriscookies
Jul
24 st
Polkagriscookies
Utskriven hos Klingskitchen
Recept
150 g smör
3,5 dl socker
2 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
5 dl vetemjöl
Lite drygt 0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
0,5 dl krossade polkagrisar
200 g smält vit choklad till dekoration
Krossade polkagrisar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Blanda i socker, sirap och vaniljsocker. Tillsätt även ägget och äggulan och vispa ihop smeten.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en separat skål och häll sedan ner blandningen i smörblandningen. Blanda snabbt ihop.
4. Rulla till bollar och platta till dem på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda ca 9-12 minuter.
5. Låt svalna. Smält under tiden vit choklad i mikron eller i ett vattenbad. Fördela chokladen över halva kakan och strö på polkagriskross
200 g vit choklad kommer inte räcka att dekorera alla kakorna men de är så otroligt goda att äta utan också
Taggar
klingskitchen
/
småkakor
/
polkagriscookies
/
polkagriskakor
/
Mer från bloggen
maj 17, 2021
passionsfruktsdrink med hallon och färsk basilika
maj 6, 2018
rabarberpaj på brynt smör
mar 21, 2019
caprese, parmesanpotatis, entrecote och nybakta baguetter
nov 21, 2020
räkspett