Recept

  • 150 g smör
  • 3,5 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 5 dl vetemjöl
  • Lite drygt 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl krossade polkagrisar
  • 200 g smält vit choklad till dekoration
  • Krossade polkagrisar

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.
     
    2. Smält smöret. Blanda i socker, sirap och vaniljsocker. Tillsätt även ägget och äggulan och vispa ihop smeten.
     
    3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en separat skål och häll sedan ner blandningen i smörblandningen. Blanda snabbt ihop.
     
    4. Rulla till bollar och platta till dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 9-12 minuter.
     
    5. Låt svalna. Smält under tiden vit choklad i mikron eller i ett vattenbad. Fördela chokladen över halva kakan och strö på polkagriskross
    200 g vit choklad kommer inte räcka att dekorera alla kakorna men de är så otroligt goda att äta utan också

    Mer från bloggen


    apr 3, 2018

    shrimp saganaki

    mar 4, 2018

    jorgubbsdrink

    jan 16, 2019

    sparris och räkor