Recept

  • äpplen typ Ingrid Marie eller Aroma
  • 3 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk glykossirap
  • riven kokos, hackade pistagenötter eller mandlar till dekoration

  • 1. Skölj och torka äpplena noga.
     
    2. Olja in ett bakplåtspapper som de färdiga äpplena kan ställas på.
     
    3. Häll det du vill dekorera äpplena med i djupa tallrikar.
     
    4. Blanda glukossirap, socker och vatten i en vid kastrull. Koka upp och låt sjuda tills det har blivit till en ljus brun karamell, ca 10 min.
     
    5. Ta kastrullen från värmen.
     
    6. Stick en grillpinne/äppelgren i varje äpple och doppa i kokos/nötter.
     
    7. Ställ de färdiga äpplena på det inoljade bakplåtspapper.
     
    Låt svalna!