KlingsKitchen
KlingsKitchen
Hem
Kategorier
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
Om mig
Kontakta mig
KlingsKitchen
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
nov 10, 2018
Kanderade äpplen
Jul
Kanderade äpplen
Utskriven hos Klingskitchen
Recept
äpplen typ Ingrid Marie eller Aroma
3 dl vatten
3 dl strösocker
1 msk glykossirap
riven kokos, hackade pistagenötter eller mandlar till dekoration
1. Skölj och torka äpplena noga.
2. Olja in ett bakplåtspapper som de färdiga äpplena kan ställas på.
3. Häll det du vill dekorera äpplena med i djupa tallrikar.
4. Blanda glukossirap, socker och vatten i en vid kastrull. Koka upp och låt sjuda tills det har blivit till en ljus brun karamell, ca 10 min.
5. Ta kastrullen från värmen.
6. Stick en grillpinne/äppelgren i varje äpple och doppa i kokos/nötter.
7. Ställ de färdiga äpplena på det inoljade bakplåtspapper.
Låt svalna!
Taggar
klingskitchen
/
jul
/
kanderade äpplen
/
Mer från bloggen
jun 21, 2021
maränger med körsbärssirap, mascarponekräm och färsk basilika
jul 28, 2021
mannagrynskaka
okt 28, 2019
fransk nougat (1)
nov 27, 2022
panforte