Recept

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl glykossirap
  • 50 g smör
  • 100 g vit choklad
  • Popcorn att ha i och ovanpå (saltade)

  • Blanda grädde, socker, glykossirap och ev lite salt (beror lite på hur salta popcornen är) i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka under omrörning 15-20 min, tills smeten har temperatur på 122 grader. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något.

    Skär smöret i tärningar och rör ner i smeten tillsammans med den hackade chokladen. Blanda till sist i popcorn och blanda runt. Hur mycket väljer du själv. Häll smeten i en form med bakplåtspapper. Ha på popcorn ovanpå också. Ju mindre form ju tjockare blir de.

    Låt svalna.


    Mer från bloggen


    feb 21, 2018

    limoncello mojito

    nov 27, 2022

    panforte

    dec 11, 2019

    julig gin & tonic