Recept

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl glykossirap
  • 50 g smör
  • 100 g vit choklad
  • Popcorn att ha i och ovanpå (saltade)

  • Blanda grädde, socker, glykossirap och ev lite salt (beror lite på hur salta popcornen är) i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka under omrörning 15-20 min, tills smeten har temperatur på 122 grader. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något. Skär smöret i tärningar och rör ner i smeten tillsammans med den hackade chokladen. Blanda till sist i popcorn och blanda runt. Hur mycket väljer du själv. Häll smeten i en form med bakplåtspapper. Ha på popcorn ovanpå också. Ju mindre form ju tjockare blir de. Låt svalna.


    Mer från bloggen


    feb 23, 2020

    vallmopinnar

    jan 15, 2019

    heta vitlöksräkor

    sep 6, 2018

    höstsangria