Recept

  • 4 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 50 g mörk choklad
  • vispgrädde
  • jordgubbar

  • 1. Sätt ugnen på 140 grader.

    2. Blanda äggvitor och strösocker i en bunke.

    3. Ställ bunken i ett sjudande vattenbad och vispa hela tiden tills marängen når ca 62 grader.

    4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den svalnat, det tar ca 10 minuter.

    5. Smält chokladen och låt den svalna.

    6. Vänd ner chokladen lite slarvigt i marängen. Fyll muffinsformar med marängen. 

    7. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 40-50 minuter.


    Mer från bloggen


    mar 1, 2018

    blodapelsin mojito

    jan 16, 2020

    frozecco

    okt 11, 2018

    lakritsfudge