Recept

  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk hett vatten
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl nautral olja
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk hjorthornsalt
  • 1 apelsin, skalet

  • 1. Sätt ugnen på 150 grader.

    2. Stöt saffran med lite socker i en mortel och häll över vattnet så saffranet löser sig.

    3. Vipsa smör, socker, vaniljsocker och saffran med en elvisp så det blir pösigt. Tillsätt oljan lite i taget.

    4. Blanda vetemjöl och hjorthornsalt. Blanda ihop mjölblandningen, apelsinskal med smörblandningen till en smidig deg.

    5. Rulla degen i 2 cm stora bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 

    6. Grädda i 15-17 minuter.