dec 19, 2018

Julpavlova

Jul
Julpavlova

Recept

  • 6 st äggvitor rumstempererade
  • 450 g strösocker
  • 2 tsk maizena
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk citronjuice
  • 5 dl vispgrädde
  • 200 g Philadelphia
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 dl saft från granatäpple
  • Diverse bär till dekoration

  • Sätt igång ugnen på 125 grader. Vispa ihop äggvitorna. Häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa. När allt socker är i så så fortsätt att vispa i 5 minuter.
     
    Ha i maizena, vaniljpulver, citronjuice och blanda runt.
     
    Ha ut marängen i tre rundlar på ett bakplåtspapper. Jag gjorde dem 15 cm, 17 cm och 21 cm. Grädda i ugnen i ca 1 tim. Om du gör en stor.... Stäng av värmen men låt den stå kvar på eftervärmen någon timme till.
    Vispa grädden så den nästa är tjock. Vispa i Philadelphia, florsocker och saft från granatäpple. Jag använde en sil och en sked för att få bara saften.
    Lägg ihop bottnarna med grädde emellan och ovanpå. Garnera efter egen fantasi.

    Mer från bloggen


    nov 6, 2019

    ädelostflarn

    jan 16, 2019

    choritzo till tapas

    nov 27, 2023

    saffranspannkaka