Recept

  • Parmesanpotatis
  • 3 st bakpotatisar
  • 100 g parmesanost, finriven
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • Parmesanmajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 50 g parmesan, finriven
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • citron, färskpressad

  • Parmesanpotatis

    1. Sätt ugnen på 225 grader.

    2. Skär potatisen i klyftor och lägg i en skål och blanda med övriga ingredienser.

    3. Sprid ut potatisen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka 25-30 minuter. Ta ut plåten och vänd potatisen efter halva tiden. 

    Parmesanmajonnäs

    1. Blanda majonnäs, senap, vitlök, parmesan, persilja och smaka av med citron.

     

    Servera potatisen med majonnäsen och strö ev över lite persilja.


    Mer från bloggen


    maj 30, 2018

    flädersaft