Recept

  • Parmesanpotatis
  • 3 st bakpotatisar
  • 100 g parmesanost, finriven
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • Parmesanmajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 50 g parmesan, finriven
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • citron, färskpressad

  • Parmesanpotatis

    1. Sätt ugnen på 225 grader.

    2. Skär potatisen i klyftor och lägg i en skål och blanda med övriga ingredienser.

    3. Sprid ut potatisen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka 25-30 minuter. Ta ut plåten och vänd potatisen efter halva tiden. 

    Parmesanmajonnäs

    1. Blanda majonnäs, senap, vitlök, parmesan, persilja och smaka av med citron.

     

    Servera potatisen med majonnäsen och strö ev över lite persilja.


    Mer från bloggen


    nov 2, 2020

    kolarisgodisar

    dec 19, 2018

    julpavlova