Recept

  • Parmesanpotatis
  • 3 st bakpotatisar
  • 100 g parmesanost, finriven
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • Parmesanmajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 50 g parmesan, finriven
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • citron, färskpressad

  • Parmesanpotatis

    1. Sätt ugnen på 225 grader.

    2. Skär potatisen i klyftor och lägg i en skål och blanda med övriga ingredienser.

    3. Sprid ut potatisen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka 25-30 minuter. Ta ut plåten och vänd potatisen efter halva tiden. 

    Parmesanmajonnäs

    1. Blanda majonnäs, senap, vitlök, parmesan, persilja och smaka av med citron.

     

    Servera potatisen med majonnäsen och strö ev över lite persilja.


    Mer från bloggen


    jun 12, 2018

    blåbärspannacotta

    jan 18, 2021

    vaniljpajer

    jan 16, 2020

    frozecco

    nov 2, 2020

    kolarisgodisar