Recept

  • Tårtbotten
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • smör och mjöl till formen
  • Marängsmörkräm
  • 4 äggvitor
  • 200 g strösocker
  • 250 g rumsvarmt smör
  • Chokladglasyr
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 50 g smör
  • Massor av polkagrisar till garnering

  • Tårtbotten

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Smörj och mjöla en form. 

    3. Vispa ägg och socker pösigt.

    4. Sikta ner vetemjöl, potatismjöl blandat med bakpulver i äggblandningen. Blanda försiktigt ihop till en jämn smet.

    5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Prova med en provsticka att den är hel torr. Det kan skilja lite hur länge du behöver grädda tårtbotten beroende på vad du använder för form. Låt svalna.

    Marängsmörkräm

    1. Ha i äggvitor och strösocker i en värmetålig skål.

    2. Placera den över ett vattenbad med sjudande vatten.

    3. Vispa hela tiden med en elvisp tills blandningen är 65 grader. 

    4. Ta bort skålen från värmen.

    5. Fortsätt vispa tills blandningen är vit och fluffig. Fortsätt att vispa tills smeten svalnat.

    6. Tillsätt smöret, lite i taget och fortsätt att vispa.

    Chokladglasyr

    1. Bryt chokladen i bitar och skär smöret i tärningar.

    2. Smält försiktigt i en kastrull. Låt svalna.

    Sen är det bara att dela tårtbotten. Ha på marängsmörkrämen emellan och ovanpå. Ha på chokladglasyren och dekorera med massor av polkagrisar.

     

     


    Mer från bloggen


    nov 6, 2021

    fikonmarmelad

    jan 11, 2019

    blodapelsin sangria